'Bliski prijatelji' stižu na Instagram: ovako rade

Možda vam se ovo već dogodilo: željeli ste postaviti Story na svoj račun, ali na kraju niste jer je to bio sadržaj koji biste podijelili sa svojim najbližim prijateljima, ali ne sa svima koji vas prate. Imajući ovu situaciju u vidu, Instagram je ažurirao svoju platformu i dodao opciju "Bliski prijatelji ". Evo kako oni funkcionišu.

Priče su nesumnjivo glavna karakteristika Instagrama. Čak su i najnevoljniji korisnici na kraju podlegli njima, možda ne da bi snimali vlastiti sadržaj, već svakako da bi pratili i navukli se na tuđe. Zato Instagram pažljivo njeguje ovaj alat , redovno ga ažurirajući kako bi svojim korisnicima ponudio nove funkcije.

Posljednji se odnosi na to ko može vidjeti vaš sadržaj, a ko ne. A to je da ako imate svoj javni profil, svako može vidjeti vaše priče (osim ako ih niste blokirali, naravno), što je možda uticalo na to da otpremite određeni sadržaj jer ne želite da ih cijeli svijet vidi - na primjer, video tvog malog sina.

instagram bliski prijatelji

Ako je to slučaj, znajte da ćete sada imati mogućnost kontrolirati ovo, odlučujući da li želite da svi uživaju u nekim vašim pričama kao i obično ili da samo odaberete ljude koji će im pristupiti.

Kako bliski prijatelji funkcioniraju

Ono što vam Bliski prijatelji omogućava jeste da kreirate listu odabranih prijatelja koje možete odabrati u svojim pričama tako da samo oni mogu vidjeti te određene slike.

Da biste to uradili, prvo idite na svoj profil i pristupite meniju sa opcijama (ikona sa tri linije u gornjem desnom uglu). Vidjet ćete odjeljak pod nazivom "Lista bliskih prijatelja". Kada tamo dođete, možete odabrati one kontakte koje smatrate "bliskim" sa svoje duge liste - ovu listu možete izmijeniti u bilo kojem trenutku.

Sve što je preostalo je kreirati objavu za svoje Priče koju želite da vide samo ti ljudi. U tom trenutku, na ekranu ćete vidjeti dvije opcije : dodati je u svoje Priče kao i uvijek ili je podijeliti samo s listom koju ste ranije kreirali.

instagram bliski prijatelji

Ljudi na vašoj listi koji pregledaju te "privatne" priče znat će da su dio vaših "bliskih prijatelja" jer će se pojaviti zelena oznaka kada pregledaju sadržaj.

Ažuriranje aplikacije s ovom novom funkcijom je već u opticaju, tako da biste trebali moći uživati ​​u njoj prije nego kasnije. U svakom slučaju, kao što uvijek kažemo, to je postepena distribucija, tako da ćete možda morati malo pričekati dok ne stigne na vaš telefon. Strpljenje.


Dodaj kao preferirani izvor na Googleu